Кондиціонери для ресторанів

Вимоги СНиП до приміщень, де знаходяться люди, досить жорсткі. Але, як не крути, власникам ресторанів потрібно їх дотримуватися, щоб забезпечити оптимальні умови для своїх клієнтів, а також робочого персоналу. Наприклад, параметри вологості повинні бути від 50 до 60%, рухливість повітря – 01-015 м / с, при цьому допустима температура 15-18 ° С. Насиченість повітря киснем не повинна бути менше 21%, а вуглекислого газу не можна, щоб було більше 0,3%. Підтримувати такі параметри неможливо без належної системи кондиціонування і вентиляції.

Залежно від розміру закладу громадського харчування, його індивідуальних особливостей, підбирається відповідне обладнання, яке зможе забезпечити комфортний мікроклімат в залах для клієнтів, на кухні, в технічних і адміністративних приміщеннях. Для невеликих кафе і ресторанів, рекомендується встановлювати спліт-системи. Вони можуть бути касетними, звичайними, напольно-підстелеві або канальними. Для великих ресторанів доречно встановлювати промислові кондиціонери.

Ресторани і кафе: спліт-системи

Під час установки сучасних спліт-систем, кондиціонер монтують під стелею. При цьому він не псує загальний дизайн приміщення. З огляду на велику потужність такого обладнання, в приміщенні, де воно встановлено, зон, де не циркулює повітря, просто немає.

Монтаж канальних спліт-систем здійснюється під підвісною стелею, разом з повітроводами. Переваги таких систем в тому, що вони дають можливість одночасно охолоджувати повітря в декількох приміщеннях, працюють безшумно, забезпечують приплив повітря з вулиці і при цьому, не створюють протягів. Тому в установці окремої системи вентиляції немає необхідності.

Принцип роботи касетних спліт-систем заснований на подачі повітря під стелею в 4 напрямках. При цьому силу потоку можна змінювати при необхідності. Подача повітря здійснюється рівномірно, тому в приміщенні не створюється протягів. Касетні спліт-системи – відмінний варіант для ресторанів, що мають нестандартну планування.

При відсутності можливості установки настінного кондиціонера або ж якщо в приміщенні немає підвісних стель, встановлюються напольно-стельові кондиціонери. Якщо монтаж обладнання здійснюється на стелі, потік повітря прямує уздовж нього, якщо на підлозі – вгору. Такий кондиціонер дозволяє створити комфортний мікроклімат для всіх відвідувачів ресторану.

Мульти-спліт системи для великих ресторанів і кафе

Для ресторанів або інших закладів громадського харчування, які мають кілька приміщень, рекомендується встановлювати мульти спліт-системи. Вони складаються із зовнішнього блоку, а також багатьох внутрішніх, кількість яких може досягати 50 штук. Залежно від індивідуальних потреб приміщень, замовник може підібрати різні внутрішні блоки. Особливо актуальні такі кондиціонери в тих випадках, коли немає можливості встановити багато зовнішніх блоків на фасаді будівлі.

Фахівці компанії «Клівента» рекомендують звернути увагу на те, що в кухні необхідно встановлювати спеціальні витяжки, а в зал повинна безперервно здійснюватися подача свіжого повітря. Тому спліт-система – це не вирішення проблеми з кондиціонуванням і вентиляцією закладу громадського харчування. В обов’язковому порядку необхідно встановлювати ще й систему припливно-витяжної вентиляції. Бажано вирішувати цю проблему безпосередньо на етапі будівництва.

Довіряти проектування, установку і обслуговування кліматичного обладнання в ресторані, слід виключно фахівцям. Компанія «Клівента» готова вирішити будь-які завдання, пов’язані з кондиціонуванням, вентиляцією, автоматизацією і опаленням в приміщеннях і будівлях різного типу.