Вентиляційні системи в ресторані

Кондиціювання ресторану

Проектування системи кондиціонування в ресторані – непросте завдання. До такого типу приміщень, де постійно перебуває багато людей, існують певні вимоги і норми до складу повітря і його рухливості, вологості, температурного режиму. Щоб ці всі параметри були дотримані, необхідно встановлювати правильну систему вентиляції і кондиціонування. Вирішити цю проблему допоможуть виключно професіонали, так як проектування установки обладнання, безпосередньо залежить від індивідуальних особливостей ресторану або іншого закладу громадського харчування.

Які ж системи кондиціонування необхідні для створення комфортних умов в ресторані? Все залежить від його розміру. Наприклад, для маленьких приміщень, які будуть приймати невелику кількість відвідувачів, можна встановити спліт-систему. З огляду на інтер’єр приміщення і вимоги власника закладу, підбирається канальний, традиційний або напольно-підстельовий тип системи.

Якщо ж ресторан розрахований на велику кількість відвідувачів, рекомендується встановлювати промислове обладнання, так як спліт-система не дасть можливість кондиционировать приміщення в достатній кількості. Мульти-спліт система може складатися з одного зовнішнього блоку і багатьох внутрішніх. Тому, якщо ресторан розділений на кілька залів, проблем з їх кондиціонуванням не буде.

При необхідності встановити потужну систему вентиляції, рекомендується звернути увагу на припливно-витяжні системи. Але про її монтажі необхідно подбати заздалегідь, ще на етапі проектування. Так як до цієї проблеми потрібно підходити серйозно, краще віддати перевагу фахівцям.

Компанія «Клівента» готова допомогти всім власникам закладів громадського харчування спроектувати, встановити кліматичне обладнання, а також в подальшому сприяти його технічного обслуговування.


Кондиціонування кухні ресторану

Кондиціювання кухні ресторану – ще одна проблема, з якою стикаються власники цього бізнесу. Підібрати правильний варіант системи не так просто, як здається, адже існують особливі вимоги і норми до таких приміщень. З цієї причини, фахівці компанії «Клівента» рекомендують звертатися до професіоналів.

Устаткування для належного кондиціонування і вентиляції закладу громадського харчування має свої особливості. Наприклад, можна комбінувати одну припливну систему, і 2 витяжні, які розподілені по окремо для залу і кухні відповідно. У такому типі приміщень, не уникнути поділу витяжних систем, так як в іншому випадку, система кондиціонування і вентиляції не буде відповідати СНиП.

Для ресторанів, які розраховані на відвідування великої кількості відвідувачів, рекомендується встановлювати касетні і канальні блоки. Для невеликих закладів громадського харчування, таких як кафе, кав’ярні тощо, буде досить встановити спліт-систему.

Компанія «Клівента», що працює в сфері кліматичного обладнання, радить власникам ресторанів, які піклуються про комфорт своїх клієнтів, звернути особливу увагу на вибір відповідного обладнання. Адже виправлення помилок з установкою системи кондиціонування кухні, може негативно позначитися на репутації закладу. Краще довірити цю справу фахівцям і насолоджуватися приємною атмосферою, відсутністю неприємних запахів і великою кількістю відвідувачів в залі.



Вентиляція в ресторані

З огляду на особливі вимоги до вентиляції ресторанів, функціональність обладнання для такого типу приміщень значно відрізняється від тих, які прийнято встановлювати в квартирах або будинках. Основна мета вентиляції в закладах громадського харчування – створення комфортних умов для відвідувачів і персоналу. Клієнти, навіть якщо кухня буде шалено смачною, але в залі будуть присутні неприємні запахи, навряд чи захочуть повернутися в такий ресторан.

Для того щоб забезпечити оптимальний мікроклімат в закладі громадського харчування, слід вирішувати це питання комплексно. Звичні спліт-системи дадуть необхідного результату, тому їх установка буде недоречною. Для ресторанів краще ставити окремо приточную систему для залу, і потужну витяжну – для кухні. Перша, буде подавати в зал чистий відфільтрований повітря, а друга – витягати все запахи, які з’являються під час приготування їжі.

При наявності залів або невеликих приміщень для курців, цей нюанс теж необхідно враховувати заздалегідь. Адже в такому випадку, необхідно або встановлювати окремі припливно-витяжні системи для різних зон, або створювати повітряна завіса, який запобігатиме потраплянню диму в зону для некурців.

Співробітники компанії «Клівента» готові допомогти створити відповідний мікроклімат для відвідувачів будь-якого ресторану. Адже проектування, установка і технічне обслуговування обладнання – це нелегке завдання, з якою можуть впоратися виключно професіонали.


Вентиляція кухні ресторану

Кухня – це приміщення ресторану, що вимагає особливої ​​вентиляції. У ресторані існує 3 зони, які вимагають окремих умов: кухня, зал, побутові приміщення. Від того, наскільки правильно буде встановлена ​​вентиляційна система в гарячому цеху кухні, безпосередньо залежить комфорт відвідувачів ресторану. Адже обладнання повинно очищати повітря, видаляти запахи і запобігати їх потрапляння в зал, де розташовуються клієнти.

Найзручніший спосіб забезпечити комфортний мікроклімат в ресторані – встановити витяжний парасоль на кухні. Фахівці компанії «Клівента» рекомендують звернути увагу на вибір фахівців, які будуть проектувати і встановлювати вентиляційне обладнання, так як від них залежить комфорт всіх трудящих на кухні, незалежно від того, працюють вони в гарячому цеху, побутових приміщеннях або ж в холодному цеху.

Установка локальних витяжних парасольок не вирішує всіх проблем з вентиляцією. Тобто, остання повинна обов’язково бути присутнім і підтримувати повітрообмін, вологість і температуру на встановленому рівні. Витяжні парасолі і система вентиляції – комбінація обладнання, без якого не може обійтися жоден ресторан.

Компанія «Клівента» пропонує своїм клієнтам послуги з розрахунку, підбору необхідного обладнання, його встановлення і технічної підтримки. Не варто економити на якості. Краще довірити цю справу досвідченим професіоналам.