Вентиляція пекарні

Пекарні – специфічні приміщення, в яких вимоги до системи вентиляції мають свої нюанси. Підвищена температура через постійне виділення тепла від плит і печей, дим, пил від муки, мастильні матеріали і жири значно погіршують якість повітря, роблячи умови для роботи співробітників і обладнання неможливими.

Щоб мікроклімат в пекарні відповідав всім вимогам і нормам, необхідно підібрати оптимальну систему вентиляції. Найбільш відповідною є припливно-витяжна установка. Вона дає можливість стежити за вологістю повітря в приміщенні і його складом, температурою.

Як організована вентиляційна система в пекарнях

Перед проектуванням вентиляційної системи, враховуються індивідуальні особливості приміщення. наприклад:


     
  • надлишки теплопритоков;
  •  

  • кількість виділених забруднених речовин;
  •  

  • необхідна потужність витяжної установки, яка зможе впоратися з виведенням відпрацьованого повітря.


Для цієї мети зазвичай підбираються місцеві парасолі, або ж загальнообмінні витяжні пристрої. Перші видаляють не тільки тепло, яке виділяє піч або плита, але і жир, що потрапляє в повітря. Другі – монтуються по всьому приміщенню і запобігають утворенню застійних зон забрудненого повітря. При цьому подача чистого повітря проводиться поступово, тобто, збалансовано з видаленням відпрацьованого.

Фахівці компанії «Клівента» заздалегідь проводять розрахунки і підбирають оптимальне обладнання, яке зможе повноцінно функціонувати і створювати відповідний мікроклімат в пекарні.

Не менш важлива і припливна вентиляція. Ні провітрювання, ні додаткові вентиляційні решітки не допоможуть вирішити проблеми із забрудненістю повітря. Припливна вентиляція дозволяє контролювати чистоту повітря, що дуже важливо для таких приміщень, як пекарні. Наші фахівці рекомендують встановлювати приточную систему з рекуператором. Це запобігатиме порушенням температурного режиму взимку через подачу очищеного, але холодного повітря з вулиці.

Частота заміщення повітря для різних приміщень пекарні може відрізнятися. Наприклад, в технічних і комор кімнатах, немає необхідності в заміщенні повітря 3-5 разів на день, достатньо всього один раз. А от у самій пекарні, вентиляційна система повинна заміщати повітря не менше 2-3 разів за 1 годину. Від того, на скільки правильно фахівці зроблять розрахунки, безпосередньо залежить функціональність обладнання і, відповідно, кліматичні умови в пекарні.

Наші співробітники продумують все, до дрібниць. При проектуванні, заздалегідь підбирається місце для установки обладнання з урахуванням того, що, при необхідності, буде можливість ремонтувати його. Всі наші проекти відповідають нормам вибухо- і пожежобезпеки. Довіряйте фахівцям, і ми Вас не підведемо!

Рейтинг: 1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд